PP Startinė Kultūra (Bakterijos)
Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.
Pradinė kultūra skirta tiesioginiam inokuliavimui.
Rekomenduojama gaminant Gruyere, Emmental, Eldamer ir kitus šveicariškus sūrius.
Su šia kultūra turėtumėte papildomai naudoti EM kultūrą!
Dozavimas: 10g-100L pieno
Grynasis kiekis: 10g
Bakterijų rūšis: mezofilinis
Sudedamosios dalys:
Propionibacterium frenderenchii subsp. shermanii
Kultūros ypatybės:
Optimali augimo temperatūra: 30 - 34°C
Dujų gavyba: ++++
Proteolitinis aktyvumas: ++
Fermentacijos aktyvumas: +++
Atsparumas druskoms (50% aktyvumo slopinimas): 2% NaCl
Laikymo sąlygos: nuo -14 iki -18°C (šaldiklyje)