EM-Startinė Kultūra (Bakterijos)
Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.
Dozavimas: 10g-100L pieno
Grynasis kiekis: 10 g.
Sudedamosios dalys:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Lactobacillus helveticus
Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
Rekomenduojama gaminant pusiau kietojo ir kietojo sūrio rūšis.
Kultūros ypatybės:
Optimali augimo temperatūra: 32 - 35°C
Dujų gavyba: -
Proteolitinis aktyvumas: ++++
Fermentacijos aktyvumas: +++
Atsparumas druskoms (50% aktyvumo slopinimas): 2%
Laikymo sąlygos: nuo -14 iki -18°C (šaldiklyje)