Bakterijų kultūra GRAIKIŠKAM Sūriui

Bakterijų kultūra GRAIKIŠKAM Sūriui

411241
6,30 €
Su mokesčiais Pristatymas per 2-6 d.d.

Puikiai parinktas liofilizuotų mezo- ir termofilinių pieno rūgšties bakterijų mišinys, kurio dėka galite paruošti skanų graikišką fetos sūrį namų sąlygomis.

Bakterijų kultūra GRAIKIŠKAM FETOS sūriui

Puikiai parinktas liofilizuotų mezo- ir termofilinių pieno rūgšties bakterijų mišinys, kurio dėka galite paruošti skanų graikišką fetos sūrį namų sąlygomis.

Pieno rūgšties bakterijų mišinys skirtas fermentuoti iki 50 litrų pieno. 

Naudojimas:

600 g Fetos  sūrio pasigaminti

Šviežią pieną „iš karvės“ rekomenduojama pasterizuoti maždaug 65°C temperatūroje 30 minučių.

 

Į puodą supilkite 6 l pieno ir pakaitinkite iki 33°C. Išjunkite šildymą. Pasverkite maždaug 0,4 g bakterijų ir ištirpinkite nedideliame kiekyje (stiklinėje) drungno vandens. Viską supilkite į pieną ir gerai išmaišykite. Palikite uždengtą maždaug 1 valandai. Praėjus šiam laikui – jei naudojote parduotuvėje pirktą mažai pasterizuotą pieną – įpilkite apie 1 g kalcio chlorido miltelių (jeigu pienas šviežias „iš karvės“ – kalcio chlorido dėti nereikia), pašildykite pieną iki 38°C ir įpilkite apie 0,6 g džiovinto šliužo fermento, ištirpinto nedideliame kiekyje drungno vandens. Pamaišykite keliais prasukimais. Išjunkite šildymą. Maždaug po 50 minučių varškę supjaustykite 1–2 cm kubeliais arba pjaustyti kampu. Palikite 10-15 minučių, kad išrūgos pradėtų išsiskirti. Praėjus šiam laikui, varškę nuspauskite sieteliu ir samčiu pašalinkite išrūgas. Kai didžioji dalis išrūgų bus atskirta, varškę sudėkite į sūrmaišį  ir į sūrio presą. Palaipsniui didinkite spaudimo apkrovą. Kai įkrova pasieks maždaug 5 kg, palikite sūrį bent 12 valandų kambario temperatūroje. Išėmus iš sūrio preso sūrį pamerkite į sūrymą (1 l vandens + 180 g druskos) 6 valandoms, tada į kitą sūrymą (1 l vandens + 70 g druskos) tolimesniam laikymui ir laikykite šaldytuve. Skanaus!

Sudėtis: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. kremoras, laktozė

Dozavimas: 0,7g./ 10Ltr pieno

Grynasis kiekis 25g.

Jums taip pat gali patikti

LP – Probiotinių bakterijų pradinė kultūra 100L

SE897054
6,95 €

Koncentruota, liofilizuota pieno rūgšties pradinė kultūra, skirta tiesioginiam inokuliavimui, idealiai tinka gaminti fermentuotą pieną, jogurtą, šaldytą jogurtą, šviežius sūrius su probiotinėmis savybėmis.

SLBH-Startinė Kultūra (Bakterijos) 100L

SE897049
6,95 €

Pusiau kietiems ir pasta filata sūriams. Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.

MSO-Startinė Kultūra (Bakterijos) 100L

SE897042
6,95 €

Pusiau kieto, kieto ir minkšto sūrio gamybai. Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.

RQ - Penicillium Roqueforti pelėsio kultūra 100L

SE897052
6,95 €

Rekomenduojamas šviežiems ir minkštiems sūriams, tokiems kaip Rokforas, Gorgonzola ir Rokpolas. Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.

MSO-11 Startinė Kultūra (Bakterijos) 100L

SE897043
6,95 €

Šviežio ir pusiau kieto sūrio gamybai. Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.

MFC-Startinė Kultūra (Bakterijos) 100 L

SE897039
6,95 €

Minkštų ir šviežių sūrių gamybai. Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.

LAKTAZĖ - Fermentas, Šalinantis Laktozę 50ml

SE897058
8,35 €

Išgelbėjimas žmonėms, netoleruojantiems laktozės – tiesiog įlašinkite kelis lašus į įprastą pieną, palaukite 24 valandas ir būsite pasiruošę – pieną galite vartoti be baimės!

PP-Startinė Kultūra (Bakterijos) 100L

SE897048
6,95 €

Gruyere, Emmental, Eldamer ir kitiems šveicariškiems sūriams. Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.

MSY-Startinė Kultūra (Bakterijos) 100L

SE897045
6,95 €

Šviežio ir pusiau kieto sūrio gamybai. Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu

PG-Startinė Kultūra (Bakterijos) 100L

SE897047
6,95 €

Kietojo sūrio gamybai. Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.

MST-Startinė Kultūra (Bakterijos) 100L

SE897044
6,95 €

Pusiau kietų, kietųjų, minkštųjų, ir mėlynųjų sūrių gamybai. Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.

PC - Penicillium candidum pelėsio kultūra 100L

SE897051
6,95 €

Rekomenduojamas sūriams su baltuoju pelėsiu gaminti pvz.: Camembert, Brie ir kt.. Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.

MYE-Startinė Kultūra (Bakterijos) 100L

SE897046
6,95 €

Grietinei, pasūkų, varškės, varškės sūrio, koryciński sūrio gamybai. Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.

Registruotis

Naujos paskyros registracija

Jau turite paskyrą?
Prisijunkite arba Atstatykite slaptažodį