Bakterijų kultūra GRAIKIŠKAM FETOS sūriui
Puikiai parinktas liofilizuotų mezo- ir termofilinių pieno rūgšties bakterijų mišinys, kurio dėka galite paruošti skanų graikišką fetos sūrį namų sąlygomis.
Pieno rūgšties bakterijų mišinys skirtas fermentuoti iki 50 litrų pieno.
Naudojimas:
600 g Fetos sūrio pasigaminti
Šviežią pieną „iš karvės“ rekomenduojama pasterizuoti maždaug 65°C temperatūroje 30 minučių.
Į puodą supilkite 6 l pieno ir pakaitinkite iki 33°C. Išjunkite šildymą. Pasverkite maždaug 0,4 g bakterijų ir ištirpinkite nedideliame kiekyje (stiklinėje) drungno vandens. Viską supilkite į pieną ir gerai išmaišykite. Palikite uždengtą maždaug 1 valandai. Praėjus šiam laikui – jei naudojote parduotuvėje pirktą mažai pasterizuotą pieną – įpilkite apie 1 g kalcio chlorido miltelių (jeigu pienas šviežias „iš karvės“ – kalcio chlorido dėti nereikia), pašildykite pieną iki 38°C ir įpilkite apie 0,6 g džiovinto šliužo fermento, ištirpinto nedideliame kiekyje drungno vandens. Pamaišykite keliais prasukimais. Išjunkite šildymą. Maždaug po 50 minučių varškę supjaustykite 1–2 cm kubeliais arba pjaustyti kampu. Palikite 10-15 minučių, kad išrūgos pradėtų išsiskirti. Praėjus šiam laikui, varškę nuspauskite sieteliu ir samčiu pašalinkite išrūgas. Kai didžioji dalis išrūgų bus atskirta, varškę sudėkite į sūrmaišį ir į sūrio presą. Palaipsniui didinkite spaudimo apkrovą. Kai įkrova pasieks maždaug 5 kg, palikite sūrį bent 12 valandų kambario temperatūroje. Išėmus iš sūrio preso sūrį pamerkite į sūrymą (1 l vandens + 180 g druskos) 6 valandoms, tada į kitą sūrymą (1 l vandens + 70 g druskos) tolimesniam laikymui ir laikykite šaldytuve. Skanaus
!
Sudėtis: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. kremoras, laktozė
Dozavimas: 0,7g./ 10Ltr pieno
Grynasis kiekis 25g.