Bakterijų kultūra VARŠKEI
Termofilinių pieno rūgšties bakterijų mišinys, kurio dėka galėsite pasigaminti skanios naminės varškės ar rūgpienio.
Naudojimas:
Į puodą supilkite 5 litrus silpnai pasterizuoto (iki 74°C) arba šviežio pieno ir pašildykite iki 40°C. Įpilkite maždaug 0,3 g (apie 1/5 arbatinio šaukštelio) bakterijų, ištirpintų maždaug 30 ml šalto vandens arba pieno. Palikite pastovėti 24 valandoms kambario temperatūroje (šiuo būdu galite gauti rūgpienį). Norint gauti varškę, raugintą pieną palaipsniui kaitinkite iki 38-45°C, palaikykite nustatytą temperatūrą, kol išsiskirs išrūgos (mažiausiai 30 min). Varškės grūdelius sudėkite į audinį, kad nuvarvėtų, ir padėkite į šaldytuvą maždaug 8 valandoms. Rekomenduojame valgyti varškę su grietinėle ir laiškiniais česnakais arba saldžiais vaisiais. Skanaus.
Patarimas. Kuo žemesnė temperatūra, tuo jūsų varškė bus subtilesnė. Šviežias pienas – tiesiai iš karvės, rekomenduojama jį pasterizuoti apie 65°C 30 min.
Sudedamosios dalys: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, laktozė.
Grynasis kiekis: 30g.
Užtenka: 50 l pieno arba 10 kg varškės.