PG Startinė Kultūra (Bakterijos)
Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.
Pradinė kultūra skirta tiesioginiam inokuliavimui.
Rekomenduojama gaminant kietojo sūrio rūšis: Parmezanas, Provolone, Grana Padano ir kt
Dozavimas: 10g-100L pieno
Grynasis kiekis: 10g
Bakterijų rūšis: termofilinis
Sudedamosios dalys:
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
Lactobacillus helveticus
Kultūros ypatybės:
Optimali augimo temperatūra: 37 - 40°C
Dujų gavyba: -
Proteolitinis aktyvumas: ++
Fermentacijos aktyvumas: +++
Atsparumas druskoms (50% aktyvumo slopinimas): 2% NaCl
Laikymo sąlygos: nuo -14 iki -18°C