MSO-11 Startinė Kultūra (Bakterijos)
Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.
Pradinė kultūra skirta tiesioginiam inokuliavimui.
Rekomenduojama gaminant šviežio ir pusiau kieto sūrio rūšis: Koryciński, Chevre, grietinėlės sūrį, varške, rūgščius sūrius ir kt.
Dozavimas: 10g-100L pieno
Grynasis kiekis: 10g
Bakterijų rūšis: mezofilinis
Sudedamosios dalys:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetilactis
Leuconostoc mesenteroides subsp. Cremoris
Kultūros ypatybės:
Optimali augimo temperatūra: 30 - 35°C
Dujų gavyba: ++
Proteolitinis aktyvumas: +
Fermentacijos aktyvumas: +++
Atsparumas druskoms (50% aktyvumo slopinimas): 2%NaCl
Laikymo sąlygos: nuo -14 iki -18°C (šaldiklyje)