MFC-Startinė Kultūra (Bakterijos)
Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.
Rekomenduojama gaminant minkštų ir šviežių sūrių rūšis (Feta, Tradicinė Feta)
Bakterijų rūšis: mezofilinis-termofilinis
Dozavimas: 10g-100L pieno
Grynasis kiekis: 10 g.
Sudedamosios dalys:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
Kultūros ypatybės:
Optimali augimo temperatūra: 32 - 37°C
Dujų gavyba: -
Proteolitinis aktyvumas: ++
Fermentacijos aktyvumas: +++
Atsparumas druskoms (50% aktyvumo slopinimas): 2%NaCl
Laikymo sąlygos: nuo -14 iki -18°C (šaldiklyje)