MST Startinė Kultūra (Bakterijos)
Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.
Pradinė kultūra skirta tiesioginiam inokuliavimui.
Rekomenduojama gaminant pusiau kietų, kietųjų, minkštųjų ir mėlynųjų sūrių gamybai: Camembert, Brie, Roquefort, Gorgonzola ir kt.
Dozavimas: 10g-100L pieno
Grynasis kiekis: 10g
Bakterijų rūšis: mezofilinis-termofilinis
Sudedamosios dalys:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Kultūros ypatybės:
Optimali augimo temperatūra: 30 - 35°C
Dujų gavyba: -
Proteolitinis aktyvumas: ++
Fermentacijos aktyvumas: +++
Atsparumas druskoms (50% aktyvumo slopinimas): 2%NaCl
Laikymo sąlygos: nuo -14 iki -18°C (šaldiklyje)