M-Startinė Kultūra (Bakterijos)
Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.
Dozavimas: 10g-100L pieno
Grynasis kiekis: 10 g.
Sudedamosios dalys: Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Rekomenduojama gaminant elastingų ir šviežių sūrių rūšis (Mozzarella iš karvės pieno, Oscypek, Caciotta, Scamorza ir kt)
Kultūros ypatybės:
Optimali augimo temperatūra: 37 - 40°C
Dujų gavyba: -
Proteolitinis aktyvumas: ++
Fermentacijos aktyvumas: +++
Atsparumas druskoms (50% aktyvumo slopinimas): 2%NaCl
Laikymo sąlygos: nuo -14 iki -18°C