MSE-Startinė Kultūra (Bakterijos)
Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.
Rekomenduojama gaminant pusiau kieto, kietojo ir minkštojo sūrio rūšis: "Gouda", "Cheddar", "Korycin", sviestą ir kt.
Dozavimas: 10g-100L pieno
Grynasis kiekis: 10 g.
Bakterijų rūšis: mezofilinis
Sudedamosios dalys:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetilactis
Leuconostoc mesenteroides subsp. Cremoris
Kultūros ypatybės:
Optimali augimo temperatūra: 30 - 34°C
Dujų gavyba: ++
Proteolitinis aktyvumas: ++
Fermentacijos aktyvumas: ++
Atsparumas druskoms (50% aktyvumo slopinimas): 2%NaCl
Laikymo sąlygos: nuo -14 iki -18°C (šaldiklyje)