PC - Penicillium candidum pelėsio kultūra 100L
Koncentruota, liofilizuota pradinė Geotrichum candidum pelėsio kultūra, skirta tiesioginiam pieno inokuliavimui (DVI). Penicillium candidum pelėsiai suteikia sūriams būdingą išvaizdą ir dėl greito vystymosi stabdo nepageidaujamų pelėsių augimą. Jo gebėjimas skaidyti pieno rūgštį leidžia neutralizuoti rūgštų sūrio skonį ir veikia jo struktūrą. Jis taip pat palaiko sūrio nokinimo procesą, praturtindamas jo skonį.
Rekomenduojamas sūriams su baltuoju pelėsiu, pvz. Camembert, Brie ir kt.
Tiesioginis inokuliavimas:
Prieš naudodami dezinfekuokite (pvz., alkoholiu) pakuotę ir įrankį, kurį naudosite jai atidaryti! Kultūrą supilkite tiesiai į pieną be išankstinio aktyvinimo. Kruopščiai išmaišykite.
PC - Penicillium candidum pelėsio kultūros naudojimas purškiant:
100 litrų pieno dozę ištirpinkite 0,5 l virinto vandens, atvėsinto iki 20°C (arba proporcingai didesniu/mažesniu kiekiu). Išdžiovinkite sūrio paviršių ir apipurkškite pagal sūrio gamybai naudojamą receptūrą.
Kultūros ypatybės:
Optimali augimo temperatūra: 28 - 32°C
Dujų gavyba: ++
Proteolitinis aktyvumas: ++++
Fermentacijos aktyvumas: -
Atsparumas druskoms (50% aktyvumo slopinimas): 2%NaCl
Laikymo sąlygos: -14 - 18°C (šaldiklyje)