Bakterijų kultūra GAUDA Sūriams

Bakterijų kultūra GOUDA Sūriams

411242
6,30 €
Su mokesčiais Pristatymas per 2-6 d.d.

Puikiai suderintas pieno rūgšties bakterijų mišinys, leidžiantis pasigaminti skanų, naminį GOUDA sūrį savo namuose!

Bakterijų kultūra GOUDA Sūriams

Gouda sūrio kultūros – tai pieno rūgšties bakterijų mišinys, leidžiantis pasigaminti skanų naminį Gouda sūrį savo namuose! Mezotermofilinės bakterijos tinka pusiau kietiems ir kietiesiems sūriams gaminti, tarp jų ir sūriui GOUDA. Savo sūriui gaminti galite naudoti pieną „tiesiai iš karvės“ arba parduotuvėje pirktą pieną – šviežią, mažai pasterizuotą! Šviežią pieną „iš karvės“ rekomenduojama pasterizuoti maždaug 65°C temperatūroje 30 minučių.

Naudojimo instrukcija:

Kad gautumėte 0,7 kg sūrio jums reikės 6 ltr pieno ir 0,5g bakterijų.

Į puodą supilkite 6 l pieno ir pakaitinkite iki 33°C. Pasverkite maždaug 0,5 g bakterijų ir ištirpinkite nedideliame kiekyje (stiklinėje) drungno vandens. Viską supilkite į pieną ir gerai išmaišykite. Palikite uždengtą apie valandą. Praėjus šiam laikui – jei naudojote parduotuvėje pirktą mažai pasterizuotą pieną – įpilkite apie 1 g kalcio chlorido miltelių, tada pieną pašildykite iki 38°C ir įpilkite apie 0,6 g džiovinto šliužo fermento, ištirpinto stiklinėje drungno vandens. Sumaišykite viską kartu. Išjunkite šildymą. Maždaug po 50 minučių supjaustykite varškę 1–2 cm kubeliais ir švelniai išmaišykite. Palikite 10-15 minučių, kad išrūgos pradėtų išsiskirti. Praėjus šiam laikui, nupilkite apie 20-30% išrūgų ir pakeiskite jas maždaug 30-35°C temperatūros vandeniu. Tada nuolat maišydami gautą masę kaitinkite iki 40-45°C 20-30 minučių, kol gausis pakankamai elastinga, kad suliptų paspaudus rankoje. Išrūgas nupilkite iki masės lygio, tada supilkite į sūrmaišį arba formą ir įdėkite į sūrio presą. Gautą sūrį palikite maždaug 12 valandų kambario temperatūroje, retkarčiais apversdami. Praėjus šiam laikui, išimkite sūrį, sdėkite į sūrymą (0,5 l vandens + 0,5 l išrūgų + 180 g druskos) ir palikite 8 valandoms. Tada išimkite sūrį iš sūrymo, padėkite ant sūrio gaminimo kilimėlio ir palikite džiūti kambario temperatūroje 24 valandas, kas kelias valandas apversdami. Sūrį laikykite šaldytuve. Kai susiformuoja odelė, apsaugokite ją danga arba sūrio gamybos vašku. Palikite sūrį bręsti mažiausiai 4 savaites 8-12°C temperatūroje. Skanaus!

Pakuotės užtenka 40 L pieno! 

Sudėtis: Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovaras. diacetilaktis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Streptococcus termofilius, laktozė

Panaudojimas: 0,7g./ 10 l pieno

Grynasis kiekis 25g.

Susiję produktai

CAGLIO RENNET šliužo fermentas 100ml.

13623
5,00 €

Gyvulinės kilmės, natūralus šliužo fermentas yra išgautas ekstrakcijos būdu iš veršelių skrandžių, turintis didelį chimozino kiekį. Chimozinas pasižymi didžiausiu pieno sutraukinimo specifiškumu. Užtenka iki 450 l pieno.

Sausas Rennet fermentas 5x1g.

411200
3,50 €

Mikrobiologinio šliužo fermento milteliai yra fermentinis produktas leidžiantis lengvai ir greitai pagaminti sūrius iš karvės pieno, ožkos pieno ir sojos pieno. Šliužo fermentas yra 100% vegetariškas, todėl jį galima naudoti ir laikantis dietos, kurioje vengiama gyvūninės kilmės produktų vartojimo. 

Audinys KVADRATINIS sūriams 50X50 cm 2 vnt.

411305
4,80 €

 Audinys, idealiai tinka naminiam sūriui gaminti. Didelis audinio dydis palengvina sūrio gaminimo procesą ir leidžia pagaminti daugiau sūrio. Dėka kūginės formos skylučių, neprilimpa prie sūrio masės, dėl ko sūrio paviršius

Sausas Kalcio Chloridas Sūrių Gamybai 10g

SE897056
1,50 €

Maisto gamybai skirtas kalcio chloridas CaCl2 yra druska, naudojama sūrių gamyboje, siekiant atkurti kalcio balansą piene. Būtinas pasterizuotam pienui! Kalcio chlorido naudojimas pieno produktų ir sūrio gamyboje užtikrina stabilią ir pastovią koaguliaciją bei kokybišką varškę.

LAKTAZĖ - Fermentas, Šalinantis Laktozę 50ml

SE897058
8,35 €

Išgelbėjimas žmonėms, netoleruojantiems laktozės – tiesiog įlašinkite kelis lašus į įprastą pieną, palaukite 24 valandas ir būsite pasiruošę – pieną galite vartoti be baimės!

Jums taip pat gali patikti

MSY-Startinė Kultūra (Bakterijos) 100L

SE897045
6,95 €

Šviežio ir pusiau kieto sūrio gamybai. Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu

PC - Penicillium candidum pelėsio kultūra 100L

SE897051
6,95 €

Rekomenduojamas sūriams su baltuoju pelėsiu gaminti pvz.: Camembert, Brie ir kt.. Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.

MSO-11 Startinė Kultūra (Bakterijos) 100L

SE897043
6,95 €

Šviežio ir pusiau kieto sūrio gamybai. Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.

MST-Startinė Kultūra (Bakterijos) 100L

SE897044
6,95 €

Pusiau kietų, kietųjų, minkštųjų, ir mėlynųjų sūrių gamybai. Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.

LAKTAZĖ - Fermentas, Šalinantis Laktozę 50ml

SE897058
8,35 €

Išgelbėjimas žmonėms, netoleruojantiems laktozės – tiesiog įlašinkite kelis lašus į įprastą pieną, palaukite 24 valandas ir būsite pasiruošę – pieną galite vartoti be baimės!

RQ - Penicillium Roqueforti pelėsio kultūra 100L

SE897052
6,95 €

Rekomenduojamas šviežiems ir minkštiems sūriams, tokiems kaip Rokforas, Gorgonzola ir Rokpolas. Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.

PG-Startinė Kultūra (Bakterijos) 100L

SE897047
6,95 €

Kietojo sūrio gamybai. Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.

MYE-Startinė Kultūra (Bakterijos) 100L

SE897046
6,95 €

Grietinei, pasūkų, varškės, varškės sūrio, koryciński sūrio gamybai. Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.

MSO-Startinė Kultūra (Bakterijos) 100L

SE897042
6,95 €

Pusiau kieto, kieto ir minkšto sūrio gamybai. Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.

PP-Startinė Kultūra (Bakterijos) 100L

SE897048
6,95 €

Gruyere, Emmental, Eldamer ir kitiems šveicariškiems sūriams. Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.

LP – Probiotinių bakterijų pradinė kultūra 100L

SE897054
6,95 €

Koncentruota, liofilizuota pieno rūgšties pradinė kultūra, skirta tiesioginiam inokuliavimui, idealiai tinka gaminti fermentuotą pieną, jogurtą, šaldytą jogurtą, šviežius sūrius su probiotinėmis savybėmis.

MSE-910 Startinė Kultūra (Bakterijos) 100L

SE897041
6,95 €

Pusiau kietų ir minkštų sūrių gamybai. Ypač rekomenduojamas tradiciniam ir aromatingam Gouda sūriui gaminti. Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.

MFC-Startinė Kultūra (Bakterijos) 100 L

SE897039
6,95 €

Minkštų ir šviežių sūrių gamybai. Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.

Registruotis

Naujos paskyros registracija

Jau turite paskyrą?
Prisijunkite arba Atstatykite slaptažodį