Bakterijų kultūra VARŠKEI
411243
6,30 €
Su mokesčiais
Pristatymas per 2-6 d.d.
Bakterijų kultūra Jogurtui, , Varškės sūrio receptas:, , Į puodą supilkite 5 litrus mažai pasterizuoto (iki 74°C) arba šviežio pieno ir pašildykite iki 40°C. Įpilkite maždaug 0,3 g (apie 1/5 arbatinio šaukštelio) bakterijų, ištirpintų maždaug 30 ml šalto
Bakterijų kultūra VARŠKEI
Termofilinių pieno rūgšties bakterijų mišinys, kurio dėka galėsite pasigaminti skanios naminės varškės ar rūgpienio.
Į puodą supilkite 5 litrus mažai pasterizuoto (iki 74°C) arba šviežio pieno ir pašildykite iki 40°C. Įpilkite maždaug 0,3 g (apie 1/5 arbatinio šaukštelio) bakterijų, ištirpintų maždaug 30 ml šalto vandens arba pieno. Atidėkite 24 valandoms kambario temperatūroje (šiuo būdu galite gauti rūgpienį). Tada, norint gauti varškę, raugintą pieną palaipsniui* kaitinkite iki 38-45 °C ir palaikykite nustatytą temperatūrą, kol išsiskirs išrūgos (mažiausiai 30 min.). Varškės grūdelius sudėkite į audinį, kad nuvarvėtų, ir padėkite į šaldytuvą maždaug 8 valandoms. Rekomenduojame valgyti varškę su grietinėle ir laiškiniais česnakais arba saldžiais vaisiais.
Sudedamosios dalys: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, laktozė.
Grynasis kiekis: 3g