Sausas Kalcio chloridas sūrių gamybai
Maisto gamybai skirtas kalcio chloridas CaCl2 yra druska, naudojama sūrių gamyboje, siekiant atkurti kalcio balansą piene. Būtinas pasterizuotam pienui! Kalcio chlorido naudojimas pieno produktų ir sūrio gamyboje užtikrina stabilią ir pastovią koaguliaciją bei tvirtą varškę.
Produkto fizikinės ir cheminės savybės:
Išvaizda: miltelių pavidalo
Spalva: balta
Kvapas: jokio
Koncentracija: 99% - kalcio chloridas, skirtas sūrių gamybai.
Dozavimas: 1-2 g 10L pieno
Grynasis kiekis: 100 g.
Prieš pradedant sūrio gamybos procesą, į pieną reikia įpilti kalcio chlorido ir lėtai maišyti, kol visiškai ištirps. Tada pridėkite (pagal receptą ir sūrio rūšį) pvz. bakterijų starterių kultūros ir šliužo fermentas.