Mikrobiologinis RENNET fermentas
Mikrobinis šliužo fermentas yra vegetariškas fermentų preparatas, naudojamas greitai ir efektyviai koaguliuoti pieną gaminant sūrį. Gautas kontroliuojamos Rhizomucor miehei padermių fermentacijos būdu, tai labai efektyvus fermentas, kuris gali būti naudojamas įvairių rūšių sūriams gaminti iš karvės pieno, ožkos pieno ir sojos pieno. Saugus sveikatai, atitinka aukščiausius kokybės standartus, tinkamas veganams ir vegetarams.
1 litrui pieno užtenka 8 - 10 lašų fermento.
Naudojimas:
1. Apskaičiuokite ir išmatuokite fermento dozę proporcingai jūsų naudojamam pieno kiekiui.
2. Tinkamu metu, atsižvelgiant į sūrio rūšį, į pieną, pašildytą iki 33°C, įpilkite fermento (išsamiau skaitykite sūrio receptus).
3. Švelniai sumaišykite visą masę ir palikite uždengtą, kad susidarytų varškė maždaug 40–60 min.
Papildomos pastabos:
1. Norint naudoti fermentą, reikia pridėti kalcio chlorido (CaCl2) 10–100 g / 100 l pieno, atsižvelgiant į sūrio rūšį.
2. Optimalus veršelių fermentui pieno pH yra intervale nuo 6 iki 7.
3. Kad fermentas išlaikytų savo fermentines savybes, jį reikia laikyti 4–6°C temperatūroje (šaldytuve).
Sudedamosios dalys: Mikrobiologinės kilmės fermentas.
Grynasis kiekis: 50g.
Dozavimas: 20/22 g x 100 litrų pieno.