LYSOZYME SKYSTIS 50ml
Lysozyme yra labai stabilaus katijoninio baltymo produktas, kurio pagrindinė savybė yra stiprus antibakterinis poveikis. Šis fermentas turi slopinamąjį poveikį bakterijai Clostridium tyrobutyricum, kuri atsakinga už vadinamojo „vėlyvo pūtimo“ atsiradimą ir dėl sviesto rūgšties nemalonaus skonio atsiradimo.
Piene esančios Clostrridium tyrobutyricum bakterijos fermentuoja laktatą, dėl kurio atsiranda "vėlyvojo pūtimo" defektas aukšto pH sūriuose (pvz. Emmentaler, Gouda ar Edammer ir kt). Net ir mažas šio anaerobo sporų tankis sūrių gamybai naudojamame piene gali sukelti šį reiškinį, jei augimo sąlygos yra tinkamos. Šiam defektui būdingos, dėl dujų burbuliukų susidarymo, atsiradusios didelės pūslelės, įtrūkimai, ir nenormalaus sviesto rūgšties skonio.
Lysozyme žymimas simboliu E1105.
Lysozyme dažniausiai naudojamas:
- brandinamo sūrio gamyboje
- gaminant į sūrį panašius produktus
- pieno gėrimuose
- fermentuotose vyno gėrimuose
- vynuogių vyno produktuose
Dozavimas: 10-15ml/ 100 litrų pieno.
Laikymas: Laikyti originalioje pakuotėje tamsioje ir sausoje vietoje, kambario temperatūroje 15 - 25°C, neužšaldyti.
Grynasis kiekis: 50 ml