Prieskonių mišinys tradiciniai dešrai
Druska su žolelių ir prieskonių mišiniu, puikiai tinkanti ruošiant virtas ir rūkytas dešras. Mėsa išlaiko patrauklią spalvą ir tampa mikrobiologiškai stabili. Tuo tarpu mišinyje esančios žolelės ir prieskoniai suteikia puikų skonį ir nepaprastą aromatą.
Sudedamosios dalys: nejoduota akmens druska - natrio chloridas (NaCl), žolelių ir prieskonių mišinys (granuliuoti česnakai, juodieji pipirai, mairūnas, muskatas, raudonieji aitrieji pipirai), kalio nitratas (E252).
Grynasis kiekis: 65 gr.
VARTOJIMO BŪDAS: Kaklą, petį ir nugarinę sumalkite per 12 mm dydžio antgalį, o šoninę per 8mm antgalį. Jautieną rekomenduojama sumalti du kartus per mažiausio dydžio antgalį. Į jautieną įpilkite 100 ml virinto šalto vandens ir gerai viską išmaišykite. Po to paruoštas mėsos mases sukratykite į vieną indą, taip pat prieskonių mišinį tradiciniai dešrai ir gerai viską išmaišykite. Palikite šaldytuve 24 val. Kiaulienos žarnas pasiruoškite prieš 20 minučių, išimant mėsą iš šaldytuvo. Kruopščiai jas nuplaukite ir palikite šiltame vandenyje. Išėmę mėsą dar truputį ją išminkykite, tada paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite. Užpildykite žarnas paruoštu įdaru.Palikite dešrą 1-2 valandas džiūti kambario temperatūroje. Išdžiovinus dedame dešrą į rūkyklą ir rūkome 50–60 ° C temperatūroje 1,5 valandos (kol ji tampa auksinė). Praėjus šiam laikui, dešrą maždaug 15 minučių plikykite 75 ° C