DRUSKA MĖSOS SŪDYMUI, MARINAVIMUI IR VYTINIMUI
Tai ne kas kita, kaip nejoduotos išgarintos valgomosios druskos ir natrio nitrito (nitrito) mišinys. Sūdymo druska apsaugo mėsą nuo natūralios raudonai rožinės spalvos praradimo o svarbiausia, apsaugo produktus nuo nepageidaujamų mikroorganizmų, daugiausia botulino bakterijų, vystymosi. Taip pat pagreitina nitritų virtimą azoto oksidu, pagerina mėsos produktų spalvą. Tai puikus stabilizatorius. Šia druska galima apdoroti mėsą, ją ruošiant rūkymui, džiovinimui ir brandinimui.
SAVYBĖS
Išlaiko mikrobiologinį saugumą – apsaugos jūsų specialybes nuo nepageidaujamų mikroorganizmų, daugiausia Clostridium botulinum – botulino bakterijų, vystymosi.
Išryškina natūralią mėsos gaminių spalvą – galite lengvai ir efektyviai apsaugoti savo gaminius nuo natūralios ir apetitą keliančios raudonai rožinės spalvos praradimo.
Sausam ir šlapiam sūdymui – pasirenkate patogiausią mėsos sūdymo būdą.
Lengva naudoti – ant pakuotės rasite trumpą ir aiškią naudojimo instrukciją.
Saugus sveikatai – gaminys atitinka visus saugos standartus.
NAUDOJIMO INSTRUKCIJA ruošiant 1 kg mėsos:
Šlapias sūdymas: 58-65 g sūdymo druskos užpilkite 1 litru šalto vandens, įberkite 4 g cukraus ir mėgstamų prieskonių. Mėsą marinate laikykite 7-14 dienų šaldytuve.
Sausas mėsos gabalėlių sūdymas: mėsą įtrinkite 18-25 g sūdymo druskos ir mėgstamais prieskoniais. Laikyti šaldytuve 3-7 dienas, atsižvelgiant į tai, kad geriausi rezultatai pasiekiami laikantis taisyklės: 1 cm mėsos storio = 1 marinavimo diena.
Sausas dešrų sūdymas: į 1 kg maltos mėsos įberkite 13-17 g sūdymo druskos ir mėgstamų prieskonių. Paruoštą mišinį palikite šaldytuve 1 dieną.
Sudedamosios dalys: nejoduota druska, lipnumą reguliuojanti medžiaga: E536, natrio nitritas (0,6%).
Grynasis kiekis: 720 g.