Nitritinė druska (salietra) mėsai minkštinti 100g
Skirta jautienai, kiaulienai, veršienai minkštinti.
5 kg mėsos reikės:
Į 2,5 litro vandens suberkite 1 arbatinį šaukštelį maltų pipirų, 2 arbatinius šaukštelius mairūno, 2 lauro lapus, 5 žirnelius kvapiųjų pipirų, 12 žirnelių kadagio uogų,
keletą gvaizdikėlių, žiupsnelį kalendros ir čiobrelių (taip pat galite naudoti jau paruoštą žolelių mišinį mėsai). Virkite viską apie 10 minučių. Palaukite kol tirpalas atvės.
Į atvėsintą marinatą įpilkite 10 g kalio nitrato (salietros) t.y. (1/2 pakuotės), 165–180 g valgomosios druskos, ir šaukštelį cukraus. Viską kruopščiai išmaišykite. Paruoštą tirpalą 100ml, švirkštu suleiskite į mėsą keliose vietuose. Po to įdėkite mėsą į emaliuotą puodą ir užpilkite likusiu marinatu. Puodą uždenkite ir laikykite 7-9 dienas 4-8 °C temperatūroje, mėsą vartydami kas 2-3 dienas. Paruoštą mėsą galima virti, rūkyti, kepti ar kepti ant grotelių.
PAKELIO UŽTENKA 50 Kg MĖSOS.
Grynasis kiekis 100 g
Sudedamosios dalys: konservantas kalio nitratas E 252