• Nauja
  • Laikinai neturime
Bakterijų kultūra mėsai 2g

Bakterijų kultūra mėsai 2g

410017
1,30 €
Su mokesčiais

Mėsos gaminių brandinimas ranka pasiekiamas – jau šiandien galite mėgautis savo gamintais naminiais brandintais mėsos gaminiais. Bakterijų kultūros padės paruošti mėsą, pvz., kiaulienos nugarinę, nugarinę, kumpį ar sprandinę.

Bakterijų kultūra mėsai 2g

Mėsos gaminių brandinimas ranka pasiekiamas – jau šiandien galite mėgautis savo gamintais naminiais brandintais mėsos gaminiais. Bakterijų kultūros padės paruošti mėsą, pvz., kiaulienos nugarinę, nugarinę, kumpį ar sprandinę.

Mėsa brandinama vos per 10 dienų – puikiai parinktos bakterijų kultūros leidžia greitai ir – svarbiausia – saugiai brandinti mėsą namų sąlygomis!

Naudodami mūsų bakterijų kultūras brandindami mėsą galite būti tikri, kad jūsų naminiai produktai yra apsaugoti nuo kenksmingų bakterijų dauginimosi.

Būdingas skonis ir aromatas – šis produktas ne tik pagreitina mėsos gaminių brendimą, bet ir suteikia jiems ypatingą ir nepakartojamą aromatą bei skonį, kuris sužavės Jūsų draugus ir šeimą.

Sudedamosios dalys: Staphylococcus carnosus, Staphylococcus xylosus, Lactobacillus sakei, Pediococcus pentosaceus.

Laikyti temperatūroje: ≤ -17 °C

Grynas kiekis: 2g

Ingredientai 1 kg nugarinės paruošti:

1 kg kiaulienos nugarinės (2 vnt., po 0,5 kg), 2 g kalio salietros (1/3 šaukštelio), 75 g nejoduotos druskos (3,5 šaukšto), 0,2 g bakterijų kultūrų (1/10 buteliuko), 1 šaukštelis cukraus, 1 l vandens.

Receptas: Norėdami paruošti sūrymą, į 1 l vandens įpilkite kalio salietros, druskos ir cukraus. Ištirpinkite bakterijų kultūras 100 ml paruošto sūrymo ir supilkite į likusį kiekį. Tada įdėkite mėsą į sūrymą 36 valandoms kambario temperatūroje, kad suaktyvintumėte pridėtas bakterijas. Po to mėsą nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir palikite dar 48 valandas džiūti šaldytuve (+7 °C). Penktą proceso dieną paimkite visiškai išdžiovintą mėsą ir 4 valandas rūkykite iki 35°C temperatūroje, kad mėsos spalva pasikeistų į šviesiai oranžinę. Rūkymui naudokite vaisines medžio drožles (vyšnias arba slyvas). Po rūkymo mėsą 2 paras palaikykite iki 22°C temperatūroje. Toliau, norėdami pasiekti geresnį efektą, mėsą supakuokite vakuume ir laikykite šaldytuve mažiausiai 4 dienas. Mėsą galima laikyti ne vakuuminėje pakuotėje  +7°C temperatūroje ir apie 80 % drėgnumo, pvz. inde su drenu ir prieiga prie oro. Pagardinta kiaulienos nugarinė paruošiama po 10 dienų (0,5 kg gabalėliai) arba 20 dienų (1 kg gabalas). Norėdami išgauti dar ryškesnį skonį, pailginkite brandinimo laiką.

Susiję produktai

Druska OSOLE sūdymui, marinavimui ir vytinimui...

SE897063
2,95 €

Marinavimo - sūdymo druska, tai specialiai paruoštas druskos ir nitritų mišinys, naudojamas mėsos gaminiams marinuoti. Rekomenduojama prie naminių šaltibarščių. Sūdymas yra vienas iš pagrindinių mėsos konservavimo būdų. Marinuojama druska netinka tiesioginiam vartojimui.

Jums taip pat gali patikti

Druska OSOLE sūdymui, marinavimui ir vytinimui...

SE897063
2,95 €

Marinavimo - sūdymo druska, tai specialiai paruoštas druskos ir nitritų mišinys, naudojamas mėsos gaminiams marinuoti. Rekomenduojama prie naminių šaltibarščių. Sūdymas yra vienas iš pagrindinių mėsos konservavimo būdų. Marinuojama druska netinka tiesioginiam vartojimui.

Prieskonių mišinys tradiciniai dešrai 65g

410014
1,30 €

Druska su žolelių ir prieskonių mišiniu, puikiai tinkanti ruošiant virtas ir rūkytas dešras. Mėsa išlaiko patrauklią spalvą ir tampa mikrobiologiškai stabili. Tuo tarpu mišinyje esančios žolelės ir prieskoniai suteikia puikų skonį ir nepaprastą aromatą.

Registruotis

Naujos paskyros registracija

Jau turite paskyrą?
Prisijunkite arba Atstatykite slaptažodį