• Nauja
Bakterijų kultūra dešrai 2g

Bakterijų kultūra dešrai 2g

410016
3,15 €
Su mokesčiais Pristatymas per 2-6 d.d.

Puikiai parinktos bakterijų kultūros leidžia greitai ir saugiai brandinti namines dešreles, tokias kaip chorizo ​​ar salami. Šios bakterijų kultūros taip pat apsaugo paruoštus produktus nuo kenksmingų bakterijų dauginimosi ir suteikia būdingą brandinamų dešrų skonį bei aromatą. Vieno buteliuko pakanka 10 kg mėsos.

Bakterijų kultūra dešrai 2g

Sudedamosios dalys: Staphylococcus carnosus, Staphylococcus xylosus, Lactobacillus curvatus, Lactobacillus sakei

Laikyti: ≤ -17°C

Receptas: Mentę, kumpį, šoninę sumalkite, po to jautieną sumalkite du kartus ir užpilkite 200 ml šalto vandens, kol gausite baltą košę. Sumaišykite visą mėsą, suberkite prieskonius ir gerai išminkykite, įpildami 200 ml vyno. Laikykite šaldytuve 2 valandas. Tada pusę bakterijų buteliuko turinio supilkite į 10 ml šalto vandens, gerai išmaišykite, supilkite į mėsą ir gerai išminkykite. Dešrų kimštuvu sandariai prikimškite dešrų žarnas įdaru. Palikite dešrą džiūti apie 2 dienas iki 22 °C temperatūros, geriausia pakabintą, pvz., ant mėsos pjaustymo grotelių. Taip suaktyvinsite pridėtas bakterijas. Išdžiovinus dešrą, perkelkite į rūkyklą.

Rūkykite 30–35 °C temperatūroje 3 valandas. Rūkymui naudokite vaisių drožles (vyšnių arba slyvų). Tada palikite dešrą pakabintą iki 22 °C temperatūroje dar 2 dienas. Po to, norėdami gauti geriausius rezultatus, vakuuminiu būdu supakuokite dešrą ir palikite šaldytuve (+7 °C) mažiausiai 6 dienas. Užuot supakavę dešrą, ją galima laikyti +7 °C temperatūroje ir maždaug 85 % drėgmės inde su lašų surinkimo padėklu. Visas dešros paruošimo procesas truks 10 dienų. Norėdami dar ryškesnio skonio, galite pailginti brandinimo laikotarpį.

Susiję produktai

Jums taip pat gali patikti

Druska sūdymui, marinavimui ir vytinimui 1kg

410023
3,60 €

Sūdymo druska apsaugo mėsą nuo natūralios raudonai rožinės spalvos praradimo o svarbiausia, apsaugo produktus nuo nepageidaujamų mikroorganizmų, daugiausia botulino bakterijų, vystymosi. Taip pat pagreitina nitritų virtimą azoto oksidu, pagerina mėsos produktų spalvą. Tai puikus stabilizatorius. Šia druska galima apdoroti mėsą, ją ruošiant rūkymui, džiovinimui ir brandinimui.

Prieskonių mišinys tradiciniai dešrai 65g

410014
1,65 €

Druska su žolelių ir prieskonių mišiniu, puikiai tinkanti ruošiant virtas ir rūkytas dešras. Mėsa išlaiko patrauklią spalvą ir tampa mikrobiologiškai stabili. Tuo tarpu mišinyje esančios žolelės ir prieskoniai suteikia puikų skonį ir nepaprastą aromatą.

Bakterijų kultūra mėsai 2g

410017
3,15 €

Mėsos gaminių brandinimas ranka pasiekiamas – jau šiandien galite mėgautis savo gamintais naminiais brandintais mėsos gaminiais. Bakterijų kultūros padės paruošti mėsą, pvz., kiaulienos nugarinę, nugarinę, kumpį ar sprandinę.

Registruotis

Naujos paskyros registracija

Jau turite paskyrą?
Prisijunkite arba Atstatykite slaptažodį