Nitritinė druska (salietra) 100g

KALIO NITRATAS (salietra) 100g

410011
3,70 €
Su mokesčiais Pristatymas per 2-6 d.d.

Kalio nitratas (salietra) jautienai, kiaulienai, veršienai minkštinti. Užtenka 66 kg mėsos apdoroti.

KALIO NITRATAS (SALIETRA)

Sudedamosios dalys: kalio nitratas E252, lipnumą reguliuojanti medžiaga magnio hidroksido karbonatas E504.

Grynasis kiekis: 100 g.

Kalio salietra – skirta bet kokios rūšies mėsai sūdyti. Kalio salietra, dar žinoma kaip kalio nitratas (KNO₃), yra bespalvė kristalinė druska (E 252), naudojama tradiciniuose mėsos sūdymo metoduose. Kalio salietra, po valgomosios druskos, yra vienas svarbiausių mėsos sūdymo priedų, užtikrinantis ne tik jos galiojimo laiko prailginimą, bet ir rausvos spalvos išsaugojimą.

Naudojant kalio salietrą ruošiant naminę mėsą, užtikrinama:

·         rausvos mėsos spalvos išsaugojimas (viena valgomoji druska pakeičia natūralią mėsos spalvą į smėlio-pilką)​

·         išryškinamas gardus mėsos skonis

·         minkštesnė mėsa

·         stiprus antibakterinis poveikis – salietra turi konservuojantį poveikį ypač prieš bakterijas, gaminančias botulino toksiną

·         ilgesnis šviežumas – salietra sūdyta mėsa nepasidengia gleivėmis 

 

RECEPTAS:

1 kg nugarinės brandinimui

Jums reikės:

1 kg. nugarinės
1 l šalto vandens
0,2 g bakterijų kultūrų 
1,5 g kalio nitrato
4 g cukraus
90 g druskos

Paruošimas:

Nugarines kruopščiai nuplaukite, panardinkite į marinatą ir palikite 24 valandoms kambario temperatūroje. Tada nugarine 5 dienoms palaikykite šaldytuve. Išimkite iš šaldytuvo, nusausinkite ir pagardinkite mėsą žolelių mišiniu (laukiniais česnakais, rūkyta paprika, mairūnu, čiobreliais). Palikite džiūti kambario temperatūroje 2–3 dienas. Jei norite, galite papildomai rūkyti šaltai dūmuose 8 valandas. Po rūkymo nugarines 4 dienas brandinkite žemesnėje nei 20 °C temperatūroje. Kai nugarinės praranda maždaug 30 % savo svorio, supakuokite jas vakuume ir palikite bent mėnesiui. 

DĖMESIO: Šis produktas netinka tiesioginiam vartojimui, jį reikia maišyti su druska.

Susiję produktai

Bakterijų kultūra mėsai 2g

410017
3,15 €

Mėsos gaminių brandinimas ranka pasiekiamas – jau šiandien galite mėgautis savo gamintais naminiais brandintais mėsos gaminiais. Bakterijų kultūros padės paruošti mėsą, pvz., kiaulienos nugarinę, nugarinę, kumpį ar sprandinę.

Jums taip pat gali patikti

Prieskonių mišinys tradiciniai dešrai 65g

410014
1,65 €

Druska su žolelių ir prieskonių mišiniu, puikiai tinkanti ruošiant virtas ir rūkytas dešras. Mėsa išlaiko patrauklią spalvą ir tampa mikrobiologiškai stabili. Tuo tarpu mišinyje esančios žolelės ir prieskoniai suteikia puikų skonį ir nepaprastą aromatą.

Bakterijų kultūra mėsai 2g

410017
3,15 €

Mėsos gaminių brandinimas ranka pasiekiamas – jau šiandien galite mėgautis savo gamintais naminiais brandintais mėsos gaminiais. Bakterijų kultūros padės paruošti mėsą, pvz., kiaulienos nugarinę, nugarinę, kumpį ar sprandinę.

Druska sūdymui, marinavimui ir vytinimui 1kg

410023
3,60 €

Sūdymo druska apsaugo mėsą nuo natūralios raudonai rožinės spalvos praradimo o svarbiausia, apsaugo produktus nuo nepageidaujamų mikroorganizmų, daugiausia botulino bakterijų, vystymosi. Taip pat pagreitina nitritų virtimą azoto oksidu, pagerina mėsos produktų spalvą. Tai puikus stabilizatorius. Šia druska galima apdoroti mėsą, ją ruošiant rūkymui, džiovinimui ir brandinimui.

Registruotis

Naujos paskyros registracija

Jau turite paskyrą?
Prisijunkite arba Atstatykite slaptažodį