Nitritinė druska (salietra) 100g

Nitritinė druska (salietra) 100g

410011
3,70 €
Su mokesčiais Pristatymas per 2-6 d.d.

Nitritinė druska (salietra) mėsai minkštinti 100g. Skirta jautienai, kiaulienai, veršienai minkštinti. Užtenka 50 kg mėsos apdoroti.

Nitritinė druska (salietra) mėsai minkštinti 100g

Skirta jautienai, kiaulienai, veršienai minkštinti.

5 - iems kg mėsos reikės:

Į 2,5 litro vandens suberkite 1 arbatinį šaukštelį maltų pipirų, 2 arbatinius šaukštelius mairūno, 2 lauro lapus, 5 žirnelius kvapiųjų pipirų, 12 žirnelių kadagio uogų, keletą gvazdikėlių, žiupsnelį kalendros ir čiobrelių (taip pat galite naudoti jau paruoštą žolelių mišinį mėsai). Virkite viską apie 10 minučių. Palaukite kol tirpalas atvės.
Į atvėsintą marinatą įpilkite 10 g kalio nitrato (salietros)  t.y. (1/2 pakuotės), 165–180 g valgomosios druskos, ir šaukštelį cukraus. Viską kruopščiai išmaišykite. Paruoštą tirpalą 100ml, švirkštu suleiskite į mėsą keliose vietose. Po to įdėkite mėsą į emaliuotą puodą ir užpilkite likusiu marinatu. Puodą uždenkite ir laikykite 7-9 dienas 4-8 °C temperatūroje, mėsą vartydami kas 2-3 dienas. Paruoštą mėsą galima virti, rūkyti, kepti ar kepti ant grotelių.

PAKELIO UŽTENKA 50 Kg MĖSOS.

Grynasis kiekis:  100 g
Sudedamosios dalys: konservantas kalio nitratas E 252

Jums taip pat gali patikti

Registruotis

Naujos paskyros registracija

Jau turite paskyrą?
Prisijunkite arba Atstatykite slaptažodį