KOJI TURBO MIELĖS
Aukščiausios kokybės KOJI turbo mielių mišinys su Rhizopus oryzae štamu ir fermentais. Originalus azijietiškas Rhizopus oryzae štamas – padeda atlikti krakmolo apcukrinimo procesą žemoje temperatūroje iš kukurūzų, kviečių, miežių, rugių, ryžių ir kt.
Aukščiausios kokybės KOJI turbo mielių mišinys su Rhizopus oryzae štamu ir fermentais. Originalus azijietiškas Rhizopus oryzae štamas – padeda atlikti krakmolo apcukrinimo procesą iš kukurūzų, kviečių, miežių, rugių, ryžių ir kt.
Originali azijietiška Rhizopus oryzae atmaina – padeda vykdyti krakmolo apcukrinimo procesą.
Krakmolingoms žaliavoms - mišinys skirtas miltų iš maltų ryžių, kukurūzų, kviečių, miežių, rugių ir bulvių fermentacijai.
Sudėtyje yra fermentų - Turbo Koji yra produktas, kuriame yra fermentų: alfa-amilazės, kuri skystina krakmolą, ir gliukoamilazę, kuri skaido krakmolą į gliukozę.
Šaltas procesas - naudojant Turbo Koji mieles miltų nereikia užplikyti (60-70°C), miltai užpilami 25-30°C temperatūroje.
Nereikia dėti maistinių medžiagų – į mišinį nereikia pridėti maistinių medžiagų. Jo sudėtis užtikrina optimalią fermentaciją.
Tolerancija alkoholiui - 12-14%
Mišinyje esantys fermentai krakmolą 30°C temperatūroje skaido į fermentuojamus paprastus cukrus, kuriuos mielės paverčia alkoholiu. Lengvas procesas kaip gaminant ir iš cukraus. Fermentacijos laikas apie 3 savaites.
Naudojimo instrukcija
Į 30 l talpos fermentacijos indą supilkite 15 l 45°C vandens, įberkite 7 kg miltų arba 7 kg maltų grūdų (kukurūzų, kviečių, miežių, rugių, ryžių ir kt.) ir gerai išmaišykite.
Gaminant iš javų, patartina juos užpilti verdančiu vandeniu.
Pripildykite fermentacijos indą vandeniu iki 25 L. Bendra misos temperatūra turi būti 30-35°C, pakelio turinį paskleiskite ant bako paviršiaus. Po 15 minučių išmaišykite. Palikite fermentuotis 25-38°C temperatūroje apie 15 dienų.
Pirmosiomis fermentacijos dienomis mišinį rekomenduojame maišyti kasdien, nes žaliava nugrimzta į dugną.
DĖMESIO!
Fermentacijos procesas vyksta žemoje temperatūroje, todėl nepamirškite kruopščiai dezinfekuoti visų indų ir aksesuarų!
Pastaba: gali putoti!
Sudedamosios dalys: gliukoamilazė, spiritinės mielės, Rhizopus oryzae grybai 20%, alfa amilazė
Grynasis kiekis: 50 g.
Pakelio pakanka 25 ltr misos.