„Turbo Grappa“ vyno mielės – tai puikus mielių, maistinių medžiagų ir vitaminų mišinys, skirtas greitai fermentacijai. Rekomenduojama vaisių išspaudoms (obuolių, vynuogių, serbentų, kriaušių ir kitų) fermentuoti. Jos leidžia per 7–10 dienų pasiekti iki 14–18 % alkoholio. Galutiniame vyne pasieksite ryškesnį vaisių aromatą.
Sudedamosios dalys: mielės, mineralinės maistinės medžiagos, vitaminas B1.
Pagrindinės savybės:
· Svoris: 120 g
· 25 l misos
· 5 kg cukraus
· Alkoholio tolerancija: 14–18 %
· Vaisių misai
Naudojimo instrukcija:
Paruoškite misą iš vaisių išspaudų ir vandens santykiu 1:1 arba 1:1,5, priklausomai nuo naudojamų vaisių rūšies. Prieš fermentaciją pakelio turinį supilkite į maždaug 300 ml ne aukštesnės kaip 30 °C temperatūros vandenį, gerai išmaišykite ir po 30 minučių supilkite į misą. Cukrų berkite dalimis, iš viso 4–5 kg/25 litrams: 1/2 pirmąją fermentacijos dieną, 1/4 po 3 dienų, o likusią dalį – 5 dieną. Fermentuokite 20–29 °C temperatūroje 7–10 dienų, kol nuslūgs CO2. Tada atskirkite nuo tirščių ir toliau fermentuokite, stengdamiesi išsaugoti vaisių aromatą.