Bakterijų kultūra Jogurtui

Bakterijų kultūra Jogurtui

411240
6,30 €
Su mokesčiais Pristatymas per 2-6 d.d.

Naminis jogurtas – puikiai parinktos pieno rūgšties bakterijų kultūros leis greitai pasigaminti skanų, naminį jogurtą! Bakterijos taip pat gali būti naudojamos grietinėlės rūgštinimui ir jogurtiniams sūriams bei garuose virtiems sūriams gaminti.

Bakterijų kultūra Jogurtui

Norite mėgautis sveiku jogurtu be saldiklių ir cheminių priedų? Pasigaminkite skanų naminį jogurtą savo virtuvėje! Tam jums padės puikiai parinktos pieno rūgšties bakterijų kultūros, kurios leis greitai ir lengvai pasigaminti jogurto, o taip pat ir grietinėlę! Jų dėka nesunkiai paruošite tirštą jogurtą, kuris gali būti pagrindu kuriant savo naminį jogurtinį sūrį. Kadangi šios bakterijos yra termofilinės bakterijos (t.y. atsparios aukštai temperatūrai), jas galite naudoti ir ruošdami garuose ruoštus šliužo sūrius! Viena bakterijų kultūrų pakuotė leis paruošti jogurtą iš iki 25 L pieno! Juos nepaprastai paprasta naudoti, galite naudoti su jogurto aparatu arba be jo!

Naudojimo instrukcija:

Šviežią pieną „iš karvės“ rekomenduojama pasterizuoti maždaug 65°C temperatūroje 30 minučių.

3 l mažai pasterizuoto pieno arba šviežio pieno pašildykite iki 43-44°C. Nedidelį jo kiekį supilkite į stiklinę ir ištirpinkite joje apie 0,3 g jogurto bakterijų. Supilkite šią dozę į šiltą pieną ir gerai išmaišykite. Palaukite apie 20 minučių, palaikydami 43–44°C temperatūrą (kad iš pradžių suaktyvėtų bakterijos). Į švarius, sterilizuotus indus iki 3/4 tūrio pripilkite bakterijų pasėto pieno ir sandariai uždarykite. Palikite šiltoje vietoje, pvz., prie radiatoriaus, kelioms valandoms (geriausia per naktį). Jei naudojate jogurto gaminimo aparatą, į prietaiso indą supilkite bakterijomis užkrėstą pieną, nustatykite 45°C temperatūrą ir palikite 6-8 valandoms, kad jogurtas subręstų. Jei po šio laiko jis vis dar per skystas, pratęskite brandinimo laikotarpį. Kuo ilgesnis brandinimo laikas, tuo intensyvesnis jogurto skonis. Kai nokinimo procesas baigsis, įdėkite jogurtą į šaldytuvą ir laikykite ten, kol suvartosite – ne ilgiau kaip 3–5 dienas. Optimalus pH tinkamam jogurto bakterijų kultūrų vystymuisi yra 6-7. Priedai, tokie kaip riešutai, musli ar vaisiai, dedami į gatavą jogurtą prieš pat vartojimą.

 

Iš 1 l pieno pagaminsite 1 l jogurto

Sudedamosios dalys: Streptococcus thermophilus, laktozė

Dozavimas: 0,1g./1 L pieno

Grynasis kiekis 25g.

Susiję produktai

ABY - Startinė Bakterija Jogurtui + probiotikas...

SE897053
6,95 €

Rekomenduojama fermentuoto pieno, jogurtų turinčių probiotinių savybių gamybai. Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.

LP – Probiotinių bakterijų pradinė kultūra 100L

SE897054
6,95 €

Koncentruota, liofilizuota pieno rūgšties pradinė kultūra, skirta tiesioginiam inokuliavimui, idealiai tinka gaminti fermentuotą pieną, jogurtą, šaldytą jogurtą, šviežius sūrius su probiotinėmis savybėmis.

YO122 – Jogurto Startinė Kultūra (Bakterijos) 100L

SE897055
6,95 €

Koncentruota, liofilizuota pieno rūgšties pradinė kultūra, skirta tiesioginiam inokuliavimui, rekomenduojama gaminant paprastą (tirštoką) jogurtą, mišrius jogurtus ir geriamus jogurtus.

Sausas Kalcio Chloridas Sūrių Gamybai 10g

SE897056
1,50 €

Maisto gamybai skirtas kalcio chloridas CaCl2 yra druska, naudojama sūrių gamyboje, siekiant atkurti kalcio balansą piene. Būtinas pasterizuotam pienui! Kalcio chlorido naudojimas pieno produktų ir sūrio gamyboje užtikrina stabilią ir pastovią koaguliaciją bei kokybišką varškę.

LAKTAZĖ - Fermentas, Šalinantis Laktozę 50ml

SE897058
8,35 €

Išgelbėjimas žmonėms, netoleruojantiems laktozės – tiesiog įlašinkite kelis lašus į įprastą pieną, palaukite 24 valandas ir būsite pasiruošę – pieną galite vartoti be baimės!

Jums taip pat gali patikti

ABY - Startinė Bakterija Jogurtui + probiotikas...

SE897053
6,95 €

Rekomenduojama fermentuoto pieno, jogurtų turinčių probiotinių savybių gamybai. Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną. Sausos, užšaldytos bakterijų kultūros. Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.

YO122 – Jogurto Startinė Kultūra (Bakterijos) 100L

SE897055
6,95 €

Koncentruota, liofilizuota pieno rūgšties pradinė kultūra, skirta tiesioginiam inokuliavimui, rekomenduojama gaminant paprastą (tirštoką) jogurtą, mišrius jogurtus ir geriamus jogurtus.

LP – Probiotinių bakterijų pradinė kultūra 100L

SE897054
6,95 €

Koncentruota, liofilizuota pieno rūgšties pradinė kultūra, skirta tiesioginiam inokuliavimui, idealiai tinka gaminti fermentuotą pieną, jogurtą, šaldytą jogurtą, šviežius sūrius su probiotinėmis savybėmis.

Registruotis

Naujos paskyros registracija

Jau turite paskyrą?
Prisijunkite arba Atstatykite slaptažodį