Bakterijų kultūra Jogurtui
Norite mėgautis sveiku jogurtu be saldiklių ir cheminių priedų? Pasigaminkite skanų naminį jogurtą savo virtuvėje! Tam jums padės puikiai parinktos pieno rūgšties bakterijų kultūros, kurios leis greitai ir lengvai pasigaminti jogurto, o taip pat ir grietinėlę! Jų dėka nesunkiai paruošite tirštą jogurtą, kuris gali būti pagrindu kuriant savo naminį jogurtinį sūrį. Kadangi šios bakterijos yra termofilinės bakterijos (t.y. atsparios aukštai temperatūrai), jas galite naudoti ir ruošdami garuose ruoštus šliužo sūrius! Viena bakterijų kultūrų pakuotė leis paruošti jogurtą iš iki 25 L pieno! Juos nepaprastai paprasta naudoti, galite naudoti su jogurto aparatu arba be jo!
Naudojimo instrukcija:
Šviežią pieną „iš karvės“ rekomenduojama pasterizuoti maždaug 65°C temperatūroje 30 minučių.
3 l mažai pasterizuoto pieno arba šviežio pieno pašildykite iki 43-44°C. Nedidelį jo kiekį supilkite į stiklinę ir ištirpinkite joje apie 0,3 g jogurto bakterijų. Supilkite šią dozę į šiltą pieną ir gerai išmaišykite. Palaukite apie 20 minučių, palaikydami 43–44°C temperatūrą (kad iš pradžių suaktyvėtų bakterijos). Į švarius, sterilizuotus indus iki 3/4 tūrio pripilkite bakterijų pasėto pieno ir sandariai uždarykite. Palikite šiltoje vietoje, pvz., prie radiatoriaus, kelioms valandoms (geriausia per naktį). Jei naudojate jogurto gaminimo aparatą, į prietaiso indą supilkite bakterijomis užkrėstą pieną, nustatykite 45°C temperatūrą ir palikite 6-8 valandoms, kad jogurtas subręstų. Jei po šio laiko jis vis dar per skystas, pratęskite brandinimo laikotarpį. Kuo ilgesnis brandinimo laikas, tuo intensyvesnis jogurto skonis. Kai nokinimo procesas baigsis, įdėkite jogurtą į šaldytuvą ir laikykite ten, kol suvartosite – ne ilgiau kaip 3–5 dienas. Optimalus pH tinkamam jogurto bakterijų kultūrų vystymuisi yra 6-7. Priedai, tokie kaip riešutai, musli ar vaisiai, dedami į gatavą jogurtą prieš pat vartojimą.
Iš 1 l pieno pagaminsite 1 l jogurto
Sudedamosios dalys: Streptococcus thermophilus, laktozė
Dozavimas: 0,1g./1 L pieno
Grynasis kiekis 25g.