Kaštono drožlės
Kaštono drožlės., Įvairaus dydžio (MIX), vidutinio skrudinimo kaštono medžio drožlės naudojamos vyno fermentacijos ir brandinimo metu, turi labai daug taninų. Ypatingai tinka raudoniesiems vynams, bet galima naudoti ir baltiesiems vynams.
Kaštono medžio drožlės.
Įvairaus dydžio (MIX), vidutinio skrudinimo kaštono drožlės
naudojamos vyno fermentacijos ir brandinimo metu, turi labai daug
taninų. Ypatingai tinka raudoniesiems vynams, bet galima naudoti ir
baltiesiems vynams.
GRYNASIS KIEKIS: 100gr. Užtenka nuo 10ltr. iki 200ltr. vyno.
SAVYBĖS: stabilizuoja ir paryškina spalvą, suteikia švelnų vanilės aromatą bei skonio pilnatvės pojūtį. Sustiprina skonį ir apsaugo vyną nuo oksidacijos.
Dozavimas: 0,5-10gr./1ltr. Drožles rekomenduojame laikyti vyne nuo kelių dienų arba visą fermentacijos laiką.
DĖMESIO! Fermentuojant baltuosius ir rožinius vynus šias drožles naudokite itin atsargiai, labai mažomis dozėmis ir ilgai nelaikyti vyne.