BALYMŲ STABILIZATORIUS
RAUDONIESIEMS VYNAMS
CLARIL ZR
Sudedamosios dalys: Natrio aktyvuotas bentonitas, bulvių baltymas, chitozanas.
Claril ZR sudėtyje nėra alerginių junginių. Gyvūninės kilmės produktų nebuvimas leidžia jį naudoti gaminant vynus, skirtus vartoti vegetarams ir veganams.
Savybės: Claril ZR skirtas balymų stabilizavimui raudoniesiems vynams, išlaikant jų juslines savybes ir struktūrą. Gali būti naudojamas jaunų ir brandintų, raudonųjų vynų stabilizavimui. Pašalina baltymus, nestabilius spalvų junginius, pagerina vyno skaidrumą ir filtruojamumą. Neleidžia susidaryti baltyminėms nuosėdoms buteliuose po išpilstymo.
Augaliniai baltymai, kuriuos sustiprina chitozanas ir bentonitas, yra labai veiksmingi:
▪ gerėja skaidrėjimas.
▪ pašalinami koloidai ir nestabilūs spalvų junginiai.
▪ pašalinamas sutraukimo pojūtis, kartumas ir sausumas išlaikant vyno spalvą.
▪ gerėja aromatinis gaivumas, mažina sieros kvapą (jei toks yra).
▪ užtikrina intensyvesnę spalvą ir ilgesnį vyno galiojimo laiką.
▪ neleidžia susidaryti baltyminėms nuosėdoms buteliuose.
Laikyti vėsioje, sausoje ir gerai vėdinamoje vietoje. Dėmesio: produktas linkęs sugerti kvapus.
VEIKIMO LAIKAS MAŽIAUSIAI 48 VAL.
Grynasis kiekis: 1 kg.
Dozavimas: 20 - 40 g./100 l vyno.
Platintojas: Įm. Medėja Dariaus ir Girėno g 3, Plungė.
Gamintojas: ENARTIS Italija.