Vyno mielės ES 123
mielės, tinka nebrandinamų, aromatingų baltųjų ir rožinių vynų gamybai iš agrastų, vynuogių, baltųjų serbentų, aviečių, braškių, obuolių, kriaušių, pienių ir t.t..
Fermentacijos metu pagerinta aromatinę kokybę, bei antrinių aromatų gamybą. Fermentacijos pradžioje esant tinkamai aminorūgščių mitybai šis štamas sintezuoja junginius, kurie prisideda prie vynų antrinių aromatų (pvz. šviežių obuolių ir citrusinių vaisių ar gėlių).
Ypatingai tinka gaminant saldžius ar pusiau saldžius vynus su nesurauginto cukraus kiekiu vyne. Vyno pagaminto su šiomis mielėmis nebūtina ilgai brandinti.
Dėl šių antrinių aromatų stabilumo, su ES 123 mielėmis rekomenduojama fermentuoti ir vynus, skirtus distiliato gamyba.
Sudedamosios dalys: sausos mielės Saccharomyces cerevisiae.
Grynasis kiekis: 100 g.
Dozavimas: 20 - 40 g./100 l misos ar sulčiu
Pakelio užtenka pasigaminti iki 500 ltr. vyno.
Alkoholio tolerancija: 14%.
Fermentacijos temperatūra: 15 - 25°C.
Tolerancija kitoms mielėms: „KILLER“ (naikina laukines mieles).
Gamintojas: Enartis, Italija.
Platintojas: D. Marcinkevičiaus įm. „Medėja“, Dariaus ir Girėno g. 3, Plungė.