Tinklelis sūrio formavimui ir rūkymui
3 m x 12 cm tinklelis, labiausiai skirtas kiekvienam naminio rūkyto sūrio entuziastui. Tinklas pasižymi dideliu patvarumu ir universaliu akių dydžiu.
Puikiai tinka ne tik gaminant rukytą sūrį, bet ir kepant (iki 220 ° C ir 120 minučių), taip pat virinant (iki 125 ° C ir 120 minučių).
Jis gali būti supjaustytas pagal poreikį.
Naminio rūkyto sūrio receptas:
1 kg sūrio sudedamosios dalys:
10 l mažai pasterizuoto (iki 74 ° C) arba šviežio pieno, 11 lašų šliužo Vege Plus, 2 g kalcio chlorido.
Gaminimo eiga:
Ištirpinkite kalcio chloridą 50 ml drungno vandens. Pieną pašildykite iki 38–40 ° C ir įpilkite ištirpinto kalcio chlorido. Tada supilkite šliužą, ištirpintą 50 ml drungno vandens, ir palikite valandai.
Kai susidaro stora varškė, supjaustykite ją 1 cm dydžio kubeliais ir palikite 10–15 min.
Varškę perkelkite į formą ir nukoškite išrūgas. Puode įkaitinkite vandenį iki 75 ° C, varškę padalykite į saujas - kelis kartus garinkite.
Po kiekvieno garinimo porcijas perkoškite, kad atsikratytumėte kuo daugiau išrūgų. Kai sūrio tekstūra primena storą plastikinę masę, suformuokite ją ir įdėkite į sūrio tinklą.
Paruoškite druskos tirpalą: 180 g druskos kiekvienam 1 l vandens, tada įdėkite atvėsintą sūrį 12 valandų. Išėmę iš druskos druskos, sūrį švelniai nusausinkite ir rūkykite 2-3 valandas, pageidautina, šaltais dūmais - iki 35–40 ° C temperatūros.
Ilgis: 3m
plotis: 12cm
Pagaminta Italijoje.