Maistingosios medžiagos NUTRIFERM AROM PLUS
Aromatiškai aktyviems junginiams gaminti. „Nutriferm Arom Plus“ žymiai padidina vyno aromato intensyvumą ir kompleksiškumą bei užtikrina sėkmingą fermentaciją. Unikalus gamybos procesas, naudojamas NUTRIFERM AROM PLUS gamybai, pašalina mielių šalutinius produktus, atsakingus už kartumą ir sausumą. Dėl to NUTRIFERM AROM PLUS sustiprina saldumo pojūtį.
BENDROSIOS CHARAKTERISTIKOS
Laisvosios aminorūgštys yra svarbiausi pirmtakai, kuriuos mielės naudoja sintetindamos tokias medžiagas kaip aukštesnieji alkoholiai, esteriai ir aldehidai, kurie teigiamai veikia vyno aromatą. Todėl sulčių ir misos praturtinimas laisvosiomis aminorūgštimis papildo potencialių pirmtakų telkinį ir padidina aromato intensyvumą bei sudėtingumą.
NUTRIFERM AROM PLUS yra maistinė medžiaga, gaminama iš mielių, kurios patiria fermentinę lizę, po kurios laisvosios aminorūgštys fiziškai atskiriamos ir sukoncentruojamos.
NUTRIFERM AROM PLUS papildo sulčių aminorūgščių profilį ir aromatinius pirmtakus, kuriuos mielės naudoja ankstyvosiose fermentacijos fazėse aromatiniams junginiams gaminti.
NUTRIFERM AROM PLUS taip pat suteikia mielėm išgyvenimo faktorių (sterolių ir ilgos grandinės nesočiųjų riebalų rūgščių), kurie padeda mielių gyvybingumui, taip užtikrinant sėkmingą fermentaciją.
Sudedamosios dalys: Autolizuotos mielės su padidintu laisvųjų aminorūgščių kiekiu, tiamino hidrochloridu (vitaminu B1) (0,15 %).
Grynasis kiekis: 7 g.
DOZAVIMAS: 15–30 g/100 ltr mielių inokuliacijos metu.
Gamintojas: ENARTIS, Italija.
Platintojas: D. Marcinkevičiaus įm. “MEDĖJA” Dariaus ir Girėno g. 3, Plungė.