Vyno rinkinys 4 sezonai- ERŠKĖTROŽIŲ Vyną galima gaminti ištisus metus net ir tuomet kai nėra uogų ar vaisių soduose. Siūlome pasigaminti vyno ir iš džiovintų uogų. Įsigiję šį rinkinį jūs pasigaminsite 10 ltr vyno. Rinkinyje rasite džiovintų uogų mišinį ir mieles su maistingosiomis medžiagomis. Jums reikės indo vyno gamybai, cukraus ir vandens.
VARTOJIMO BŪDAS: Maišelio turinį su džiovintais vaisiais ir 2 kg cukraus supilkite į 10 l indą.
Užpilkite 85°C temperatūros vandens ir maišykite 3 minutes, palaikydami nurodytą temperatūrą.
Praėjus šiam laikui, supilkite į fermentacijos indą ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. Mieles ir maistingąsias medžiagas užpilkite 200 ml vandeniu 25°C ir leiskite pastovėti 30 min. Supilkite paruoštas vyno mieles ir maistingąsias medžiagas.
Fermentuoti savaitę, tada perkošti per sietelį. Įpilkite 0,5 kg cukraus ir fermentuokite vieną mėnesį.
Norėdami praturtinti vyno charakterį, galite įdėti 1 g tanino (arba 2 maišelių juodosios arbatos užpilo).
Pasibaigus fermentacijai vyną palikite skaidrėti. Vynui pilnai išskaidrėjus galite pagal skonį pasisaldinti.
PAKELIO PAKANKA 10 L VYNO PASIGAMINTI.Sudedamosios dalys: sausosios mielės saccharomyces cervisiae, emulsiklis: sorbitano monostearatas, diamonio vandenilio fosfatas, vitaminas B1. Džiovintos erškėtuogių žievelė, obuoliai, hibisko žiedai, aronijos vaisiai, kvapiosios medžiagos.
Grynasis kiekis: 105 gr.
Geriausias iki: žiūrėti ant pakelio.
Laikyti: sausoje vietoje
Gamintojas: Browin, Lenkija
Platintojas: D. Marcinkevičiaus įmonė ”MEDĖJA” Dariaus ir Girėno g. 3; Plungė.