500 g. KREIDA

  • 4.50€ (Su PVM)
  • Prekės kodas: 22325-500
  • Prieinamumas: LAIKINAI NĖRA (TEIRAUTIS)

KALCIO KARBONATAS (KREIDA) rūgštingumui mažinti misoje ir vyne. Natūralus produktas išgaunamas iš gryno iškastinio šaltinio dažniausiai iš marmuro, kasybos būdu. Plačiai naudojamas vyndarystėje norint sumažinti vyno rūgštingumą. Gaminant vynus reikia subalansuoti rūgštį o jos dažniausiai būna per daug (išskyrus vynus kurie gaminami iš žiedlapių). Vaisių, uogų misoje ar vyne yra vyno ir obuolių..

KALCIO KARBONATAS (KREIDA) rūgštingumui mažinti misoje ir vyne. Natūralus produktas išgaunamas iš gryno iškastinio šaltinio dažniausiai iš marmuro, kasybos būdu. Plačiai naudojamas vyndarystėje norint sumažinti vyno rūgštingumą. Gaminant vynus reikia subalansuoti rūgštį o jos dažniausiai būna per daug (išskyrus vynus kurie gaminami iš žiedlapių). Vaisių, uogų misoje ar vyne yra vyno ir obuolių rūgščių. Kreida efektingai mažina vyno ir obuolių rūgštį tik reikia žinoti kokią rūgštį mažinsite. Nuo to priklausys kokį metodą pasirinkti naudojant kreidą. Mažinant tik VYNO RŪGŠTĮ naudojame viengubo nurūgštinimo metodą t.y.reikiamas kreidos kiekis suberiama tiesiai į misą ar vyną (jokiu būdu ne atvirkščiai). Vyno rūgšties nuosėdos kristi gali nuo 1 – 2 dienų iki kelių mėnesių. Procesas vyks greičiau jei misą ar vyną laikysite žemesnėje temperatūroje. Po to vyno rūgšties nuosėdas pašalinsite kartu su kitomis nuosėdomis. Taikant šį būdą neutralizuojama tik vyno rūgštis, bet vyne liks obuolių rūgštis. Norint sumažinti VYNO ir OBUOLIŲ RŪGŠTĮ vienu metu naudojame dvigubo nurūgštinimo metodą. Vyno ir obuolių rūgštys nusėda kartu kaip druskos 1:1 kurias lengvai pašalinsite atskirdami nuosėdas. Taikant šį metodą pasisemiame 10% misos ar vyno ir sumaišome su reikiamu kiekiu kreidos. Atkreipkite dėmesį misa ar vynas užpilamas ant kreidos, bet jokiu būdu ne atvirkščiai. Paruoštą tirpalą sumaišome su likusia misa ar vynu. Nuosėdos kristi gali nuo 1 – 2 dienų iki kelių mėnesių. Procesas vyks greičiau jei misą ar vyną laikysite žemesnėje temperatūroje. Po to vyno ir obuolių rūgšties nuosėdas pašalinsite kartu su kitomis nuosėdomis. Naudojant kreidą būtinai žiūrėkite gamintojo rekomenduojamas dozes. Neperdozuokite, nes padauginus kreidos vynas praranda šviežumą ir įgauna kartoką prieskonį. Sudedamosios dalys: kalcio karbonatas E170. Gamintojas: LAFFORT, Prancūzija. Platintojas: D. Marcinkevičiaus įm. “MEDĖJA”, Dariaus ir Girėno g. 3, Plungė. Grynasis kiekis: 500 g. Dozavimas: 100g./100 ltr. misos ar vyno. 1g. kreidos neutralizuoja 1% rūgšties 1 litre misos ar vyno.

Parašyti įvertinimą

Norėdami palikti atsiliepimą prašome prisijungti arba registruotis
Brand
Brand1
FERRARI
Brand3
Brand4
Brand5
Brand2
hambletonbard