100g. KREIDA

100g. KREIDA

22325-100
2,60 €
Su mokesčiais Pristatymas per 2-6 d.d.
100g. KALCIO KARBONATAS (KREIDA), KALCIO KARBONATAS (KREIDA) rūgštingumui mažinti misoje ir vyne. Natūralus produktas išgaunamas iš gryno iškastinio šaltinio dažniausiai iš marmuro, kasybos būdu., Plačiai naudojamas vyndarystėje norint sumažinti vyno rūgš

100g. KALCIO KARBONATAS (KREIDA)
KALCIO KARBONATAS (KREIDA) rūgštingumui mažinti misoje ir vyne.
Natūralus produktas išgaunamas iš gryno iškastinio šaltinio dažniausiai iš marmuro, kasybos būdu.
Plačiai naudojamas vyndarystėje norint sumažinti vyno rūgštingumą.
Gaminant vynus reikia subalansuoti rūgštį o jos dažniausiai būna per daug (išskyrus vynus kurie gaminami iš žiedlapių).
Vaisių, uogų misoje ar vyne yra vyno ir obuolių rūgščių. Kreida efektingai mažina vyno ir obuolių rūgštį tik reikia žinoti kokią rūgštį mažinsite. Nuo to priklausys kokį metodą pasirinkti naudojant kreidą.

Mažinant tik VYNO RŪGŠTĮ naudojame viengubo nurūgštinimo metodą t.y.reikiamas kreidos kiekis suberiama tiesiai į misą ar vyną (jokiu būdu ne atvirkščiai). Vyno rūgšties nuosėdos kristi gali nuo 1 – 2 dienų iki kelių mėnesių. Procesas vyks greičiau jei misą ar vyną laikysite žemesnėje temperatūroje. Po to vyno rūgšties nuosėdas pašalinsite kartu su kitomis nuosėdomis. Taikant šį būdą neutralizuojama tik vyno rūgštis, bet vyne liks obuolių rūgštis.
Norint sumažinti VYNO ir OBUOLIŲ RŪGŠTĮ vienu metu naudojame dvigubo nurūgštinimo metodą. Vyno ir obuolių rūgštys nusėda kartu kaip druskos 1:1 kurias lengvai pašalinsite atskirdami nuosėdas. Taikant šį metodą pasisemiame 10% misos ar vyno ir sumaišome su reikiamu kiekiu kreidos. Atkreipkite dėmesį misa ar vynas užpilamas ant kreidos, bet jokiu būdu ne atvirkščiai.
Paruoštą tirpalą sumaišome su likusia misa ar vynu. Nuosėdos kristi gali nuo 1 – 2 dienų iki kelių mėnesių. Procesas vyks greičiau jei misą ar vyną laikysite žemesnėje temperatūroje. Po to vyno ir obuolių rūgšties nuosėdas pašalinsite kartu su kitomis nuosėdomis.

Naudojant kreidą būtinai žiūrėkite gamintojo rekomenduojamas dozes. Neperdozuokite, nes padauginus kreidos vynas praranda šviežumą ir įgauna kartoką prieskonį.

Sudedamosios dalys: kalcio karbonatas E170.

Grynasis kiekis: 100 g.

Dozavimas: 100g./100 ltr. misos ar vyno. 1g. kreidos neutralizuoja 1% rūgšties 1 litre misos ar vyno.

Gamintojas: LAFFORT, Prancūzija.

Platintojas: D. Marcinkevičiaus įm. “MEDĖJA”, Dariaus ir Girėno g. 3, Plungė.

Susiję produktai

Nurūgštintojas KALIO BIKARBONATAS 1kg.

14651-100
14,90 €
Nurūgštintojas KALIO BIKARBONATAS 1kg., Vartojimo būdas:1,35 gr. medžiagos 1 litre vyno sumažina vyno rūgštingumą 1% išreikštu vyno rūgštimi. Reikiamą kiekį medžiagos supilkite į išrūgusį vyną ir išmaišykite arba viename litre išrūgusio vyno ištirpinkite

500 g. KREIDA

22325-500
4,50 €
500 g KALCIO KARBONATAS (KREIDA), KALCIO KARBONATAS (KREIDA) rūgštingumui mažinti misoje ir vyne. Natūralus produktas išgaunamas iš gryno iškastinio šaltinio dažniausiai iš marmuro, kasybos būdu. Plačiai naudojamas vyndarystėje norint sumažinti vyno rūgšt

Nurūgštintojas KALIO BIKARBONATAS - 100

14651
2,40 €
Nurūgštintojas KALIO BIKARBONATAS - 100, Vartojimo būdas:1,35 gr. medžiagos 1 litre vyno sumažina vyno rūgštingumą 1% išreikštu vyno rūgštimi. Reikiamą kiekį medžiagos supilkite į išrūgusį vyną ir išmaišykite arba viename litre išrūgusio vyno ištirpinkite

KREIDA

22325
1,00 €
KALCIO KARBONATAS (KREIDA), KALCIO KARBONATAS (KREIDA) rūgštingumui mažinti misoje ir vyne. Natūralus produktas išgaunamas iš gryno iškastinio šaltinio dažniausiai iš marmuro, kasybos būdu. Plačiai naudojamas vyndarystėje norint sumažinti vyno rūgštingumą

Nurūgštintojas KALIO BIKARBONATAS - 35g

14651-35
1,10 €
Nurūgštintojas KALIO BIKARBONATAS - 35g, Vartojimo būdas:1,35 gr. medžiagos 1 litre vyno sumažina vyno rūgštingumą 1% išreikštu vyno rūgštimi. Reikiamą kiekį medžiagos supilkite į išrūgusį vyną ir išmaišykite arba viename litre išrūgusio vyno ištirpinkite

1kg. KREIDA

22325-1kg
6,50 €
1kg.KALCIO KARBONATAS (KREIDA), KALCIO KARBONATAS (KREIDA) rūgštingumui mažinti misoje ir vyne. Natūralus produktas išgaunamas iš gryno iškastinio šaltinio dažniausiai iš marmuro, kasybos būdu. Plačiai naudojamas vyndarystėje norint sumažinti vyno rūgštin

Registruotis

Naujos paskyros registracija

Jau turite paskyrą?
Prisijunkite arba Atstatykite slaptažodį