RINKINYS MIDAUS GAMYBAI
Rinkinyje rasite du receptus midaus gamybai tiek šaltuoju būdu tiek verdant bei visus ingredientus kurių reikės gamybai.
RINKINĮ SUDARO:
· „E“ MAIŠELIS - MIDAUS MIELĖS. Mielės užtikrina greitą ir pilną midaus fermentaciją. Sudedamosios dalys: sausos mielės Saccharomyces cerevisiae. Grynasis kiekis: 10 gr.
· „B“ MAIŠELIS - MAISTINGOSIOS MEDŽIAGOS. Šios medžiagos reikalingos mielių mitybai ir aktyvumui užtikrinti. Sudedamosios dalys: amonio fosfatas, lipnumą reguliuojanti medžiaga celiuliozė, vitaminas B1 (tiaminas). Grynasis kiekis: 10gr.
· „C“ MAIŠELIS - TANINAS. Skonį ir skaidrėjimą įtakojanti medžiaga. Apsaugo nuo oksidacijos. Sudedamosios dalys: hidrolizuotas galio taninas. Grynasis kiekis: 5gr.
· „D“ MAIŠELIS - VYNO RŪGŠTIS. Midaus rūgštingumui padidinti. Sudedamosios dalys: vyno rūgštis. Grynasis kiekis: 10 g.
· „J“ IR „K“ MAIŠELIAI - MIDAUS SKAIDRINTOJAI
„J“- silicio dioksido 30% tirpalas KISELSOL. Sudedamosios dalys: vanduo, lipnumą reguliuojanti medžiaga silicio dioksidas. Grynasis kiekis: 15g.
„K“- želatinos tirpalas su sieros dioksidu. Sudedamosios dalys: vanduo, želatina, konservantas sieros dioksidas. Grynasis kiekis: 15g.
· „H“ MAIŠELIS – KONSERVANTAS. Stabdo mikroorganizmų vystymąsi ir apsaugo midų nuo sugedimo. Naudojamas midaus konservavimui. Sudedamosios dalys: konservantas kalio sorbatas, konservantas kalio metabisulfitas, antioksidantas askorbo rūgštis. Grynasis kiekis: 10gr.