3 SKALIŲ UNIVERSALUS HIDROMETRAS
Hidrometras naudojamas cukraus kiekiui sultyse ar misoje nustatyti, fermentacijos procesui kontroliuoti, patikrinti ar vynas ar alus jau išrūgęs, nustatyti būsimą alkoholio kiekį vyne ir aluje. Žinosite gatavo vyno, midaus ar alaus stiprumą.
Hidrometro matavimo skalės:
1) būsimas alkoholio kiekį (nuo 0 iki 20%) vyne, miduje ar aluje.
2) cukraus koncentracija BRIX-ais (nuo 0 iki 35%) vaisių sultyse, uogų ar medaus misoje bei alaus misoje.
3) cukraus koncentracija pagal lyginamąjį svorį 0,990 - 1,170 vaisių sultyse, uogų ar medaus misoje bei alaus misoje.
Papildomai Hidrometras sugraduotas spalvotomis skalėmis kurios nurodo koks turi būti pradinis cukringumas gaminant desertinį ar stalo vyną bei koks turi būti pradinis cukringumas gaminant alų.