Šviesus, kartusis "BITTER" alaus misos koncentratas.
Per 30 dienų galėsite pasigaminti apie 5% stiprumo (ir daugiau), 23 litrus naminio alaus. Komplektuojamas kartu su mielėmis ir apyniais. Jums reikės tik vandens ir cukraus arba dekstrozės (priklausomai nuo gaminamo alaus stiprumo).
Sudedamosios dalys:
- skystas salyklo ekstraktas ( miežių)
- sausos mielės (mielės, emulsiklis (E491))
- apynių ekstraktas
- apyniai
Gaminimo instrukcija:
- Nuimkite mielių paketėlį kuris randasi po ekstrakto maišeliu.
- 10 minučių panardinkite, maišelį su ekstraktu, į karštą / verdantį vandenį kad suskystėtu.
- Supilkite maišelio turinį į švarų fermentacinį indą.
3 ltr. Karšto vandens ištirpdykite 1 kg cukraus arba 1.5 kg dekstrozės ir supilkite į fermentacinį indą.
- Misą gerai išmaišykite.
- Įpilkite šalto vandens iki 24 ltr. žymos.
- Misą gerai išmaišykite (5 min).
- Kai temperatūra nukris iki 18–24 ° C, supilkite mieles ir gerai išmaišykite.
- Uždarykite fermentacinį indą ir įstatykite rauginimo vamzdelį (užpildytu vandeniu).
- Po 4 dienų fermentacijos pridėkite apynių.
- Pasibaigus fermentacijąi ( po 5-8 dienų), patikrinkite tankį, kuris turi būti mažesnis nei 1006 arba +5. (priklausomai nuo turimo matuoklio).
- Į švarius butelius išpilstykite alų ir įdėkite cukraus arba dekstrozės (1 ltr. alaus/5 g. cukraus arba dekstrozės) antrinei fermentacijai, kad susidarytų angliarūgštė ir puta.
- Butelius mažiausiai dvi savaites laikykite 18–25 ° C temperatūroje ir dar dvi savaites vėsioje vietoje, kad subręstu. Skanaus.
Pakuotę laikykite vėsioje, sausoje vietoje, saugokite nuo tiesioginių saulės spindulių. Supakuotas apsauginėje termo pakuotėje.
Grynasis kiekis: 1,7 kg.
Gamintojas: Beer& Wine s.r.i. , Italija.
Platintojas: D. Marcinkevičiaus įm. „MEDĖJA“ Dariaus ir Girėno g. 3, Plungė.