UK BREW Juodasis STOUT
UK BREW STOUT
Šis rinkinys pagamintas iš unikalaus salyklo derinio, kuris sukuria tamsiai rudą (beveik juodą) alų su nuostabia kremine puta, pasižyminčiu skrudintų salyklų skoniu bei juodojo šokolado užuominomis.
UK BREW STOUT
Šis rinkinys pagamintas iš unikalaus salyklo derinio, kuris sukuria tamsiai rudą (beveik juodą) alų su nuostabia kremine puta, pasižyminčiu skrudintų salyklų skoniu bei juodojo šokolado užuominomis.
Su šiuo „UK BREW“ alaus rinkiniu, per 20 - 30 dienų galėsite pasigaminti 5% stiprumo (ar stipresnio), 23 litrus naminio alaus. Tačiau galite gaminti ir 20 litrų, kad gautumėte šiek tiek stipresnį ir skanesnį alų! Jokio virimo! Reikia įpilti tik vandens ir įdėti 1 kg cukraus arba dekstrozės (priklausomai nuo gaminamo alaus stiprumo).
Kad būtų pasiekti geriausi rezultatai šie alaus rinkiniai komplektuojami su kiekvienam stiliui pritaikytomis alaus mielėmis todėl fermentuojasi šiek tiek lėčiau nei pigesnės alaus rinkinių mielės, tačiau duoda daug geresnį rezultatą. Rinkiniai gaminami Jungtinėje Karalystėje, naudojant kiekvienam alaus stiliui parinktus skystus salyklo ekstraktus.
Pagamintą alų suvartoti per 2 – 3 mėnesius.
Spalva: 90-100 EBC
Kartumas: 38-46 EBU
Grynasis kiekis: 1.6 kg.
Sudedamosios dalys: salyklas, miežių ekstraktas, invertuotas cukrus, apynių ekstraktas, mielės.
Gamintojas: HAMBLETON BARD, Anglija
Platintojas: D. Marcinkevičiaus įm. „MEDĖJA“ Dariaus ir Girėno g. 3, Plungė.
GAMYBOS INSTRUKCIJA:
Jums reikės indo fermentacijai, dezinfekavimo priemonės, hidrometro, vandens termometro.
1. Išplaukite ir dezinfekuokite visą įrangą dezinfekavimo priemone.
2. Nuimkite mielių maišelį (jis rasite rikinio apačioje), maišelį su alaus ekstraktu 15 minučių palaikykite karštame vandenyje.
3. Ištirpinkite 1 kg cukraus arba 1.5 kg dekstrozės 2–3 litruose karšto vandens. Supilkite į fermentacinį indą.
4. Supilkite salyklo ekstraktą į fermentacinį indą.
5. Papildykite fermentacinį indą iki 23 litrų, drungno vandens (iš čiaupo) 20–25 °C, gerai išmaišykite. Suberkite mieles (kurios buvo maišelio apačioje).
6. Fermentacinį indą uždarykite dangčiu ir įstatykite rauginimo vamzdelį (jis turi būti užpildytas vandeniu). Palikite fermentuotis 10 dienų 20–25 °C temperatūroje.
7. Po 10 dienų patikrinkite hidrometro rodmenis. Jei rodo +5 ar 1.000 galite pilstyti į butelius. Jei dar šių rodmenų nepasiekė palaukite dar kelias dienas.
IŠPILSTYMAS
a) Naudokite stiklinius arba PET butelius.
b) Į kiekvieną 500 ml butelį įberkite po arbatinį šaukštelį cukraus ir uždarykite.
c) Palaikykite šiltai dvi savaites, tada perkelkite į vėsią vietą, kad subręstu.
Skanaus !