Patarimai vyno gamybai

KUR IR KAIP GERIAUSIA LAIKYTI VYNĄ?

Vyną geriausia laikyti horizontalia rūsyje, kuriame palaikoma 13⁰C temperatūra. Labiausiai jam kenkia dideli temperatūros svyravimai bei ryški šviesa, kurios jis gauna stovėdamas virtuvės lentynoje. Tinka vynui laikyti tamsios patalpos, kuriose drėgnumas yra 70-80%, kad kamštis neišdžiūtų.

LIPNUS SKYSTIS ANT BUTELIO KAKLIUKO.

Ant butelio kakliuko ar šonu nubėgęs lipnus skystis tai ženklas, kad vynas kažkada buvo labai sušilęs.

PAGAL KĄ RINKTIS VYNO KAMŠČIUS?

  Kamščius rinkitės pagal tai kiek ruošiatės išlaikyti vynus (iki 2metų, iki 6m., ar neribotą laiką). Prie kamščių nurodoma kiek rekomenduojama išlaikyti vynus su pasirinktais kamščiais.
 
Taip pat atsižvelkite į tai kokiu uždarytuvu uždarinėsite. Jei turite rankinį uždarytuvą rinkitės plonesnius kamščius, jei mechaninį - galite rinktis ir storesnius.
  Kūginiai kamščiai vynų uždarinėjimui netinka.
  Atminkite, kad kamščiu vyną reikia netik uždaryti, bet kažkada ir atidaryti.
  Kasdien vartojamų vynų butelius geriausia uždaryti užsukamais arba silikoniniais kamščiais.

KAS YRA VYNO AKMUO?

  Tai ne cukrus ir ne vyno defektas. Tai vynuogių rūgštis, kurios nuosėdų mažų kristalų pavidalu kartais galima rasti butelyje ar taurėje. Cheminis vynuogių rūgšties pavadinimas - kalio hidrotartratas. Jis visiškai neturi įtakos vyno skoniui. Šios nuosėdos yra kokybės požymis.

Brand
Brand1
FERRARI
Brand3
Brand4
Brand5
Brand2
hambletonbard