Nitritinė druska (salietra) 20g

  • 1.00€ (Su PVM)
  • Prekės kodas: 410010
  • Prieinamumas: LAIKINAI NĖRA (TEIRAUTIS)

Nitritinė druska (salietra) mėsai minkštinti 20g Skirta jautienai, kiaulienai, veršienai minkštinti. 5 kg mėsos reikės:Į 2,5 litro vandens suberkite 1 arbatinį šaukštelį maltų pipirų, 2 arbatinius šaukštelius mairūno, 2 lauro lapus, 5 žirnelius kvapiųjų pipirų, 12 žirnelių kadagio uogų, keletą gvaizdikėlių, žiupsnelį kalendros ir čiobrelių (taip pat galite naudoti jau paruoštą žolelių mišinį ..

Žymos: viskas mesos gamybai, marinavimui, mesos rukymui, kepimui, marinavimui

Nitritinė druska (salietra) mėsai minkštinti 20g

Skirta jautienai, kiaulienai, veršienai minkštinti.
5 kg mėsos reikės:

Į 2,5 litro vandens suberkite 1 arbatinį šaukštelį maltų pipirų, 2 arbatinius šaukštelius mairūno, 2 lauro lapus, 5 žirnelius kvapiųjų pipirų, 12 žirnelių kadagio uogų,
keletą gvaizdikėlių, žiupsnelį kalendros ir čiobrelių (taip pat galite naudoti jau paruoštą žolelių mišinį mėsai). Virkite viską apie 10 minučių. Palaukite kol tirpalas atvės.
Į atvėsintą marinatą įpilkite 10 g kalio nitrato (salietros)  t.y. (1/2 pakuotės), 165–180 g valgomosios druskos, ir šaukštelį cukraus. Viską kruopščiai išmaišykite. Paruoštą tirpalą 100ml, švirkštu suleiskite į mėsą keliose vietuose. Po to įdėkite mėsą į emaliuotą puodą ir užpilkite likusiu marinatu. Puodą uždenkite ir laikykite 7-9 dienas 4-8 °C temperatūroje, mėsą vartydami kas 2-3 dienas. Paruoštą mėsą galima virti, rūkyti, kepti ar kepti ant grotelių.
PAKELIO UŽTENKA 10 Kg MĖSOS.

Grynasis kiekis  20 g
Sudedamosios dalys: konservantas kalio nitratas E 252


Brand
Brand1
FERRARI
Brand3
Brand4
Brand2
hambletonbard